Reklama
 
Blog | Jan Majer

Jak to dělají chlapi z fitka

V pánském časopise Men´s Health vyšla příloha o financích. Zajímalo mě, jak na to jdou chlapi z fitka, tak jsem v pátek sebral časopis kolegovi ze stolu a vzal ho s sebou na chalupu. Přiznám se, že jsem na takový nářez nebyl připravený.

Přílohu nechme stranou, zaplacené reklamní články o financích měly standardní úroveň. Magazín byl ale plný nejrůznějších doporučení, jež mne vedly k zamyšlení, komu je tohle celé vlastně určeno. Kupte si dobrého koně, vydělá vám třeba deset milionů. Pořiďte si luxusní nemovitost u moře. Investujte do pokojové vinotéky a nakupte do ní špičková archivní vína. Vhodným doplňkem k růžovému tričku jsou hodinky za 108 tisíc korun. Nikdy, opravdu nikdy si neholte…

Ty rady nejsou myšlené vážně. Jsou to jen takové atrapy. Kdo může uvažovat o nemovitosti u moře a hodinkách za sto tisíc (možná jsem v životě jednoho nebo dva takové lidi potkal), ten se nechává inspirovat z úplně jiných zdrojů. Tohle je čtení pro kluky, jimž tohle všechno imponuje. Zmíněná investiční doporučení jim sice mohou zajistit solidní mindrák, ale bezprostřední ohrožení nepředstavují.

Horší je to s praktickými radami, týkajícími se například holení choulostivých partií. Aby to nemělo stejný efekt jako hlášení pana ředitele v Obecné škole.

Reklama

Vzít Gillette M3 Power a trochu si v koupelně pohrát se svým zevnějškem je možná jedna z mála nabízených radostí, jež si může čtenář takového časopisu doopravdy dopřát.

Psáno pro časopis Reflex